Головна Професії Кухар; кондитер

Статистика

Сейчас 23 гостей онлайн

Вхід на сайт



Свята

Праздники Украины

Погода

Кухар; кондитер Печать

Цікавих та потрібних професій багато і одна з них – кухар-кондитер.

Багато пройшло часу поки склалася культура їжи та люди навчилися смачно годувати. У всі віки кухарська робота вважалася мистецтвом і як кожне творче заняття потребує таланту. Однак, при цьому приготування їжи завжди підкорялося законам капризної моди, як і мистецтво виготовлення одягу, прикрас,предметів інтер’єру.

Навчаючись в нашому ліцеї учні отримують досвід з технології приготування страв та кулінарних виробів.

Головний плюс – закінчиш навчальний заклад, і знання, набуті там, ніколи не доведеться носити за плечима, адже кожна господиня повинна вміти приготувати обід та готувати солодкі страви, а якщо зробить це смачно та зуміє прикрасити стіл – одразу заслужить повагу. Та й не даремно кажуть, що шлях до серця чоловіка пролягає через його шлунок. До приготування їжі слід ставитися дуже серйозно. Обов’язково слідкувати за тим, щоб продукти були свіжими, дотримуватися технології приготування їжі. Робота кухаря вимагає знання техніки безпеки, санітарних вимог, а іноді важливо знати й іноземну мову, щоб самостійно перекладати рецепти і переймати досвід іноземних колег. Не менш важливо й уміти самому складати меню. Головне в роботі кухаря-кондитера  – відповідальність. Кажуть ставлення до роботи та настрій впливають на результат. Хто з любов’ю робить свою справу, той готує справжні шедеври.

 Після закінчення ліцею випускники вміють:

- Готувати страви та кулінарні вироби із застосуванням різних способів обробки;

- Випускати холодні страви та закуски – овочеві, рибні, м’ясні салати;

- Варити бульйони та супи, різні соуси;

- Готувати другі страви в різному вигляді;

- Готувати гарячі та холодні напої, солодкі страви;

- Замішувати прісне та дріжджове тісто, виготовляти з нього вироби

Професійно-технічне навчання учні проходять в кабінетах загальнотехнічного і професійного циклу, обладнані технічними засобами вчення, комп'ютерами, телевізорами, наочними посібниками, моделями, стендами і іншими учбовими засобами.  Практичне вчення відбувається в обладнаній лабораторії з  електроплитами, машинами збиття, холодильним устаткуванням. Практичне закріплення вивченого матеріалу проходить на підприємствах загального харчування міста та району в період планового виробничого навчання , та виробничої практики.

Кваліфікаційні вимоги

Наш навчальний заклад здійснює прийом учнів з професії «Кухар. Кондитер» на базі 9-и класів з терміном навчання 3 роки. Навчальним планом з цієї професії передбачено вивчення: технології приготування їжі з основами товарознавства, технології приготування борошняних кондитерських виробів, устаткування підприємств харчування, обліку, калькуляції, звітності, малювання та ліплення, охорони праці, основ галузевої економіки, інформаційних технологій

Наші учні оволодівають усіма тонкощами мистецтва готування їжі, Вони вчаться робити первинну кулінарну обробку сирих продуктів, готують порційні напівфабрикати, холодні закуски, перші, другі і треті страви, різноманітні соуси, місять тісто і випікають з нього вироби, оздоблюють їх, готують різні види кремів, начинок, помадок, цукерок.

Наші учні вивчають режими і тривалість теплової обробки продуктів, основні види сировини, їх кулінарне призначення, ознаки доброякісності продуктів, норми співвідношення та закладання сировини під час приготування страв.

Досвідчені  майстри виробничого навчання залюбки передають свої знання та любов до професії.

Наші учні отримують дипломи кваліфікованих робітників державного зразка з професії «Кухар. Кондитер» з присвоєнням 2, 3 розрядів..

Учні також отримують атестат про повну загально-середню освіту, що дає їм додаткові можливості вступу до вищих навчальних закладів.

Час навчання в ліцеї зараховується у виробничий стаж.

  Проведення відкритого уроку-дослідження

23 січня 2013 року в Костянтинівському професійному будівельному ліцеї (№39) був проведений відкритий урок-дослідження в групі 5-1 (за професією кухар-кондитер)  викладачем фізики  Орчелотою І.М. (викладач 1 категорії) з теми : «Основи молекулярно-кінетичної теорії будови речовини та її дослідне обґрунтування». Урок  був проведений на високому методичному рівні з використанням інноваційних технологій, Інтернет ресурсів,  мультимедійного проектора,  завдань попереджуючого навчання (демонстрація та аналіз дослідів учнями,розв’язання якісних задач з професійною спрямованістю, застосування презентацій вчителя та учнів,виконання тестів та взаємоперевірка знань,використання листів контролю та оцінювання знань,презентації).

      У процесі уроку 

2_copy

2

 

 

 

 

 

 

 

        

 Працюємо над тестами                                                                                                     

                                                                                                                                                              Викладач  фізики 1 категорії: Орчелота І. М.         

3

 Захист презентації учнями: Ярош В. та Топчий В.

                                                                                 ДЕМОНСТРАЦІЯ ДОСЛІДІВ

420

                                  Ключенко Г.                                                                                                               Легуша А.

30           4_copy

                                   Тараненко В.

 

 

 

 

 

 

 

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (11)