Комбінований урок з теми «Фізичні основи ядерної енергетики. Ядерна енергетика та екологія (Чорнобильська катастрофа та ліквідація її наслідків)»

26.04.2019 в КПБЛ в групах 1.3-16 «Слюсар з ремонту автомобілів; електрозварник ручного зварювання» та 5-16 «Кухар; кондитер» Орчелота І.М. провела комбінований урок з фізики за темою: «Фізичні основи ядерної енергетики. Ядерна енергетика та екологія (Чорнобильська катастрофа та ліквідація її наслідків)». На ньому учні поглибили свої знання та провели своє незалежне розслідування причин аварії на Чорнобильській атомній електростанції, ліквідації її наслідків для людини, флори, фауни, економіки, міжнародних відносин, уроків Чорнобиля та вшанували пам’ять по загиблим  людям та ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Документальні фільми «Чорнобиль минуле і сьогодні», «На заході не розуміють для чого вони це робили» та інші допомогли учням більш детальніше ознайомитися з причинами та наслідками аварії на ЧАЕС та зволікти висновки цієї події.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Урок-семінар з фізики

 28.03.2019 в КПБЛ в групі 5-17 «Кухар;кондитер» Орчелотою І.М. проведений урок-семінар з фізики за темою: «Трансформатор. Виробництво, передача та використання електричної енергії». Всі учні активно працювали на уроці, захищали свої проекти, навчали друг друга,працюючи в парах та групахз інтересом в дружній, невимушеній обстановці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Відкритий урок з фізики "Трансформатор. Виробництво, передавання та використання електричної енергії"

23 березня 2019 року  в групі № 5-17 за професією «Кухар; кондитер» відбувся відкритий урок з фізики за темою «Трансформатор. Виробництво, передавання та використання електричної енергії» із застосуванням методу проектів та інтерактивних технологій, який підготувала та провела викладач «спеціаліст вищої категорії» Орчелота Ірина Миколаївна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Відкритий урок-семінар " Технологічний процес механічної кулінарної обробки овочів"

26 лютого 2019 року, в рамках атестації, викладачем спецпредметів з професії «Кухар, кондитер» Карпенко Світланою Анатоліївною, було проведено відкритий урок з предмету «Технології приготування їжі з основами товарознавства» на тему «Технологічний процес механічної кулінарної обробки овочів».  При організації була використана  форма проведення уроку, урок – семінар. Учні групи № 5-18 заздалегідь обрали собі партнера з яким підготували творчі проекти в формі презентації MSPowerPoint. Кожна пара учнів захищала перед групою свій проект. Оцінювання проектів також було проведене самими учнями. Урок пройшов на достатньому методичному рівні, отримавши схвальні відгуки педпрацівників ліцею, які були запрошені на захід.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Відкритий урок професійно-теоретичної підготовки "Обробка дрібних деталей одягу"

15 січня 2019р., в рамках атестації, провела відкритий урок майстер виробничого навчання Моргунова Любов Іванівна. Метою уроку був розвиток професійних компетентностей учнів під час обробки дрібних деталей одягу.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

При проведенні вступного інструктажу Любов Іванівна використовувала бригадну форму робити, що дало свій позитивний результат. Під час самостійного виконання теоретичних вправ учні допомагали один одному вирішувати кросворди, тести.  При виконанні практичного завдання майстер розповіла послідовність виконання операцій з обробки зрізів деталей та вузлів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Роботи виконувались учнями згідно інструкційно-технологічних  карт шляхом виконання індивідуальних завдань. Слід відзначити вміння майстра вдало актуалізувати знання учнів, набуті ними на уроках з професійно-теоретичної підготовки, та здатність націлювати їх на практичне застосування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Урок пройшов на високому методичному рівні, отримавши схвальні відгуки колег ліцею, які були запрошені на захід.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Урок з використанням нетрадіційних форм навчання

4 лютого 2019 року  у Костянтинівському професійному будівельному ліцеї пройшов урок з предмету "Гігієна та санітарія виробництва"  за темою "Харчові інфекції" (професія кухар - кондитер). Викладач ІІ - категорії Карпенко Світлана Анатоліївна, провела урок за формою суд, урок-гра, ділова гра. Уроки з використанням гри, є пізнавальним, інноваційним видом навчально-пізнавальної діяльності. Завдяки використанню активних методів навчання Світлана Анатоліївна дала змогу учням самостійно аналізувати навчальну документацію, формулювати власну думку, легко виконувати творчі роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Проведення відкритого уроку-дослідження

У Костянтинівському професійному будівельному ліцеї (№39) був проведений відкритий урок-дослідження в групі 5-1 (за професією кухар-кондитер)  викладачем фізики  Орчелотою І.М. (викладач 1 категорії) з теми : «Основи молекулярно-кінетичної теорії будови речовини та її дослідне обґрунтування». Урок  був проведений на високому методичному рівні з використанням інноваційних технологій, Інтернет ресурсів,  мультимедійного проектора,  завдань попереджуючого навчання (демонстрація та аналіз дослідів учнями,розв’язання якісних задач з професійною спрямованістю, застосування презентацій вчителя та учнів,виконання тестів та взаємоперевірка знань,використання листів контролю та оцінювання знань,презентації).

 

2

2_copy

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Захист презентації учнями: Ярош В. та Топчий В.

                                                                                 ДЕМОНСТРАЦІЯ ДОСЛІДІВ

420

 Ключенко Г.                                                                                                               Легуша А.

304_copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Тараненко В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитано 733 раз

НОВИНИ

увага

Пошук

Календар свят України. Мова ділового спілкування